Joulumarkkinat – konkareiden kokemuksia Kööpenhaminasta

KÖÖPENHAMINA

Täältä kaikki alkoi vuonna 2010. Satuttiin kaupunkiin vahingossa joulukuussa (kahden perheellisen irtiotto arjesta tuli enemmän kuin tarpeeseen) ja ymmärrettiin että tästä pitää tehdä perinne. Tivolin joulu on yksi kauneimmista näkemistäni, ja tämä oli ainut reissu, jolla oli lunta.

2020-01-19_04-38-57
2020-02-01_04-06-23

Erityistä. Kööpenhaminan parhaimman joulutunnelman löydät Kööpenhaminan Tivolista, jonne on sisäänpääsymaksu. Nähdyt kuvat tämän vuoden Tivolista näyttävät, että tunnelma siellä on edelleen mieletön. Joulutoreja on myös Nyhavninissa ja Christianiassa. Kävelykatu Strøgetilla kannattaa käydä Illums Bolighusilla, josta löytyy tanskalaista muotoilua ja yksi kokonainen kerros keskittyy joulukoristeisiin.

Satunnaisia huomioita. Lumisateella voisi kuvitella kiertoajelubussin olevan kiva tapa tutustua kaupunkiin. Paitsi jos sitä sataa niin paljon, ettei ikkunoista näe ulos eikä myrskyyn huvita mennä muutenkaan. On hyvä huomata ajoissa, että Tanskassa ei käy eurot. Ja selvittää myös valuuttakurssi ennakkoon, jottei joudu miettimään kovin pitkään että onko maassa kallista vai halpaa.

2020-02-08_11-37-37
2020-02-08_11-40-15
2020-02-08_11-39-16

Kenelle suositellaan: satumaisten valojen ystäville, voileipäfaneille, tanskalaisen muotoilun ihailijoille

Lue lisää: Christmas in Copenhagen

2020-01-19_05-11-26

Kokemuksiamme Keski-Euroopan joulumarkkinoilta

SVEITSI

SAKSA

TANSKA

TSEKKI

18 comments On Joulumarkkinat – konkareiden kokemuksia Kööpenhaminasta

 • Ihanan näköistä!! Oon suuri joulufani, joten onpa hyvä tietää että Kööpenhaminasta löytyy mukava jouluinen minilomakohde. Olen kerran ollut joulun tienoilla Lontoossa, ja meinasin seota Harrodsin joulukoristeosastolla. Sama lienee edessä, jos pääsen joskus Köpikseen ennen joulua! Enpäs muistanutkaan, että Tanskassa ei käy eurot! 😮 Juuri, kun on oppinut, että juuri missään Euroopssa ei tarvitse vekslata kurssien kanssa… Ehkä se valuutanlaskutaito myös rapistuu, kun sitä ei enää käytä! 😀

  • duunireissaaja

   Mulla alkaa olla jo aikamoinen kokoelma joulukoristeita hankittuna erityisesti Käthe Wohlfahrtin joulukaupasta. Ja on siellä joukossa aika suloisia meksikolaisiakin koristeita. Itsehillintä on melkoisella koetuksella, ja olen suorasaan ylpeä etten viikonlopun markkinoilta sortunut ostamaan kuin pari juttua lisää.

 • Söpön näköistä. Joulumarkkinat ovat aina mukavia! Mistä tulikin mieleeni, että pitää selvittää Osakan joulumarkkinoiden aikataulu. Vaikka lunta täällä ei olekaan, mutta jos glögiä pääsisi maistamaan.

 • Oih, aika kaunista ja tunnelmallisen näköistä. Ei voi muuta kuin haikeana haaveilla, täällä Ausseissa ei ole joulun tunnelmasta tietoakaan. Jonain päivänä haluan ehdottomasti tuonne tai sitten Saksan joulumarkkinoille!

  • duunireissaaja

   Jos tykkää joulusta, joulumarkkinat on ihan ehdoton reissukohde. Ja kyllä kyynisempikin siellä saattaa ripauksen joulufiilistä itsestään löytää.

 • Oon kerran käynyt siellä Tivolissa ja voin vaan kuvitella miltä se näyttää joulun aikana ^_^

  • duunireissaaja

   Mä on ihan innoissani kun pääsen näyttämään Tivolin joulun tänä vuonna tyttärelle.

 • Kiva saada jo vähän joulufiilistä tästä postauksesta, kun olen menossa itse nyt viikonloppuna Tukholmaan tutkimaan joulutoritarjontaa 🙂 ensi viikolla niistä meidän blogissa!

  • duunireissaaja

   Tukholman jouluun ei ehditä tutustua tänä vuonna, mutta Kööpenhaminan toreilla käydään heti joulun jälkeen paluumatkalla Malagasta. Odotan innolla. Ja joulufanina käyn varmasti myös lukemassa sun jutun Tukholman toreista.

 • Voi joulu ja joulutorit. Itse haaveilen noista Saksan joulutoreista. Jonain vuonna vielä jollekin niistä menen. Kööpenhaminaa en tähän kategoriaan osannut sijoittaa mutta näemmä, sekin on paikkansa ansainnut joulutorien keskuudessa. Hintatason on näemmä vieläkin korkea? Oli sitä jo 15 vuotta sitten.

  • duunireissaaja

   Upeita joulutoreja on todella monessa maassa. Perjantaina lähdetään taas Saksaan, Nürnbergiin ja Frankfurtiin. Mutta moni muukin paikka on haaveissa.

 • Olin Köpiksessä muistaakseni vuonna 2011 itsenäisyyspäivän viikonloppuna ja siellä tuli lunta reilusti. Vuokra-autossa oli kesärenkaat, niin niillä oli mielenkiintoista ajella…

  Tivoli on suorastaan upea iltavalaistuksessa talviaikaan ja Nyhavn joulutoreineen yhtä upeakin kuin kesälläkin. Itse tykkään Kööpenhaminasta todella paljon ja voisin hyvin sinne lähteä näin ennen joulua uudestaankin. Suurin osa visiiteistä on osunut kesäajalle.

  • duunireissaaja

   Odotan innolla miltä kaupunki tänä vuonna näyttää. Mä olen jostain syystä käynyt siellä aiemmin vain tuon yhden kerran.

 • Olin 2000 -luvun alkupuolella jollain IT seminaarilla Kööpenhaminassa ja silloin (oliskohan ollut marraskuuta) oli jo paljon joulujuttuja. En hirveästi enää siitä muista mutta kävelykadulla oli kivoja pikkuliikkeitä sekä joku iso tavaratalo, josta sai sopivasti kaikki tuliaiset.

  Nyt tuli Köpiksessä käytyä kesällä mutta siitä sitten myöhemmin postauksessa lisää.

  • duunireissaaja

   Vaikka reissaan duunissa aika paljon, Kööpenhaminassa ollaan käyty vain välilaskun yhteydessä. Kaupunki on jäänyt toistaiseksi liiankin tuntemattomaksi.

 • Stacy Siivonen

  Joo, kun on selvittänyt vaihtokurssin, onkin huomannut, että Tanska ja Kööpenhamina ovat aivan hyytävän kalliita. Mutta noin muuten, joulunaika Kööpenhaminassa on mukavaa ja kukapa ei antautuisi smörrebrödin edessä.

  • duunireissaaja

   Nuo valuuttakurssit ovat viheliäisiä. Jostain syystä mä osaan muuntaa valuuttaa vain toiseen suuntaan, ja olen aina yhtä pihalla oliko kallista vai halpaa.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer