Kolme kärpästä matkalla Malagaan

Ei, ne kärpäset ei olla me. Mutta tiedättekö kun joskus matkasuunnitelmat lähtevät niin sanotusti lapasesta. Nyt kävi vähän niin.Tänä vuonna vietetään joulu Andalusiassa ja matkojen varauksesta oli tulla ongelma. Kaikki alkoi siitä, kun Helsinki-Malaga lentojen hinnat pompsahtivat jo syyskuussa sellaisiin lukemiin, etten varmana maksa. Mun mielestä 400€/hlö on hävytön hinta kolme kuukautta ennen matkaa ostetuista Euroopan sisäisistä lennoista. Niinpä jäin odottelemaan josko lentoja tulisi myöhemmin tarjoukseen.

No eipä näyttänyt tarjouslentoja irtoavan. Siitä alkoi kuumeinen ihmettely mitä muita vaihtoehtoja olisi tarjolla. Ja karmea todellisuus paljastui: suunnilleen kaikkialta muualta Malagaan lentäisi kolme sillä hinnalla kuin yksi Helsingistä. Samaan aikaan tytär toistelee kahta matkailumantraa ”siis milloin me oikeesti voidaan mennään laivalle” ja ”mä en oo koskaan käynyt Köpiksessä”. No ei todellakaan olla menossa laivalle eikä Köpikseen, kun matkakassa hupenee Malagan lentolippuihin.

Yleensä en ole yhtään kiinnostunut etsimään pomppulentoja tai käyttämään matkustamiseen yhtään tuntia ylimääräistä. Mutta jostain syystä nyt tuntui että mikä tahansa on parempi kuin sikakalliit suorat lennot. Taisi muuttua periaatteen asiaksi. Hakukoneet kuumiksi, ja lopulta paketti on kasassa.

Laivalla Tukholmaan

Ensin laivalla (yksi kärpänen, check) Helsingistä Tukholmaan. Miltä kuulostaa aloittaa reissu kahdesti vuoden kokki -tittelillä palkittu ahvenanmaalaisen Michael Björklundin suunnittelemalla joulubuffetilla laivan lipuessa ohi Kustaanmiekan. Aamulla vielä kiireetön hetki Food Gardenin aamiaisella kuohuviinilasillisen kera ja satamasta etukäteen tilattu taksi vie Arlandaan terminaalin ovelle. Hintalappu tälle kaikelle 242€. Kyllä kiitos.

2020-02-07_10-17-42

Lentäen Tukholmasta Malagaan

Lentäen Tukholmasta Malagaan (toinen kärpänen, check). Lysti maksaa ruumaan menevien laukkujen kanssa 223€. Yhteensä meiltä kolmelta. Perillä Benalmadenan huvillalla hyvissä ajoin ennen iltaa ja edessä 9 päivää Andalusian maisemissa. Caminito rel Rey. Ronda. Cordoba. Granada. Malaga. Pieniä kyliä, valkoisia taloja, huikeita maisemia ja historiaa. Suomalainen sauna ja näkymät Välimerelle. Syntymäpäiväjuhlat ja jouluaatto. Kyllä kiitos.

2020-01-29_07-54-44

Kööpenhaminan Tivolin kautta kotiin

Joulun jälkeen aamuvarhaisella lentokentälle ja suuntana Kööpenhamina (kolmas kärpänen, check). Joulumarkkinat Tivolissa. Kävelykadun vilske ja Nyhavn. Ehkä saadaan tytär suostuteltua myös pienelle kierrokselle ”Vallan linnakkeen” maisemiin. Tanskalaisia voileipiä ja kenties oluttakin. Ja illaksi kotiin. Tämän osuuden hinta 402€. Kyllä kiitos.

2020-01-19_04-36-09

Kaiken tämän jälkeen matkakassaan jää vielä 300 euroa. Mihin sillä pääsis?

27 comments On Kolme kärpästä matkalla Malagaan

 • Lontoosta käsin lentää Malagaan tosi edukkaast (muutamalla kympillä). En oo edes aatellut, että Suomesta on noin kallista. No mutta noi välietapit on todellakin hyvä ratkaisu! 🙂

  • duunireissaaja

   Suoraan sanoen ei käynyt kyllä itselläkään mielessä, että nuo hinnat nousevat tuolla tavalla. Ostin mun isälle liput elokuussa, ja silloin ne maksoivat 185€/hlö.

 • loistavasti kikkailtu! Helsinki-Malaga on niin susittu väli että ne hinnat ovat usein kyllä ihan sietämättömät (nimim. kokemuksen ääni vuosien takaa)

  • duunireissaaja

   Sitä jäin miettimään etteikö sinne Malagaan halua kukaan muu kuin suomalaiset? Kun esim.Tukholmasta, Köpiksestä, Frankfurtista jne. nuo meno-paluu lennot olivat tosiaan kolmelta hengeltä nelisensataa.

 • Hyvä suunnitelma kun ottaa välietapit matkailun kannalta. Nuo Malagan ja Alicanten hinnat on kyllä nyppinyt kun ei off-peak hinnatkaan enään ole inhimillisiä. Pelastajaksi saapui Norwegian ’hullutpäivät’ – helmikuussa menopaluu Helsingistä 38€. Taksi kentälle on kalliimpi 🙂

  • duunireissaaja

   Norwegianin hinnoittelu tuntuu sekin järjettömältä. Mutta niin vain varasin itsekin halvat lennot helmikuulle Dubliniin. Vaikka en varmaksi tiedä pääsenkö silloin edes lähtemään.

 • Ylihintaiset lennot on ihan syvältä, mutta olen itsekin pomppulentoja vastaan ja usein mietin, etten jaksa nähdä sitä ”vaivaa”. Mutta kun sen paketoi ihan eri kärjellä, niin sehän voi tosiaan olla osa matkaa 🙂

  • duunireissaaja

   Mä en ole tainnut koskaan ennen lentää tarkoituksella pomppulennolla. Paluulentoahan siis ei olisi edes saanut suorana, kun jätin lippujen varaamisen niin myöhäiseen.

 • Hyvää suunnittelua! Itsehän maksoin pitkin hampain jo useampi kuukausi sitten 500 euroa joululennoista Malagaan… Eikä paluulento ole edes suora. Hurraa.

 • Kuulostaa hyvältä plänilta! Halpojen lentolippujen metsästys on joskus kovan työn takana, mutta uurastus palkitaan. Mukavaa loman odotusta!

  • duunireissaaja

   Kiitos! Vaikka viikonloppulomalta onkin juuri palattu, niin kieltämättä vähän pidempi loma ja rauhoittuminen tulee tarpeeseen.

 • Hei wau! Aikaahan tuo vie enemmän, mutta ei noilla suunnitelmilla tuo ole kyllä ajan hukkaamista. Kuulostaa hyvältä!

  • duunireissaaja

   Näin mäkin sen ajattelin. Kun mieltää nuo osaksi matkaa, eikä niinkään pakollisiksi vaihdoiksi, niin tuntuu että saa vastinetta enemmän.

 • Teoriassa joskus mietimme tuota vaikka Tukholmasta lähtemisen vaihtoehtoa ja voisihan se menossa vielä mennäkin. Paluussa tuntuisi kyllä varmasti siltä, että mieluummin lentäisi jo suoraan Helsinkiin. Kauan kauan sitten, aikana jolloin lentomatkailua ei nykyisessä muodossa, halpoine hintoineen, juuri ollut, niin halusimme Ateenaan, mutta suomalaiset matkanjärjestäjät tarjosivat vaan Kreikan saaria, joten ostimme sitten ruotsalaisen pakettimatkan, joka tietysti lähti Tukholmasta. Paluussa sitten oli sen verran tiukalla laivaan ehtiminen, että piti ottaa Arlandasta taksi laivaan, mutta taisi se silti tulla halvemmaksi, kuin ylimääräinen hotelliyö Tukholmassa!

  • duunireissaaja

   Mä tilasin jo nyt ennakkoon taksin satamasta kentälle. Hintaa sille tulee 520 kruunua. Katselin että Arlanda Express olisi maksanut muutaman kympin enemmän, ja edullisemman Flygbussarnan kanssa matka-aika olisi mennyt turhan pitkäksi.

   Suorat paluulennot Malagasta oli myyty jo loppuun, ja paluumatkaa laivalla en edes harkinnut.

 • Hienosti junailtu! Vaikka aikaa varmasti meni selvittelyihin ja itse matkat kestää kauan. Mutta mä olen jossain kuullut sellaisen sanonnan, että ei se päämäärä vaan se matka…. vai miten se meni? 😀 Hyvät kolme kärpästä!

  • duunireissaaja

   Päämäärä taitaa olla mulle normisti oleellisempi kuin matka. Roadtrippaaminen on asia erikseen, ja nyt päätin ottaa tähän vähän samanlaisen otteen.

 • Hyvin diilattu! Meillä käy usein vähän vastaavalla tavalla. Mua ärsyttää kamalasti maksaa ns. ylihintaa, ja sitten kun siitä saa kehitettyä periaatteen asian, niin menee kikkailuksi. Tykkään tosin joka tapauksessa kaikenlaisista yhdistelmämatkoista, joten niitä tulee ihan muutenkin etsittyä, mutta monesti se lopullinen matka on jotain ihan muuta kuin alkuperäinen ajatus, koska se joku muu irtosi järkevämmällä budjetilla. Ja taisin jo jossain aiemminkin kommentoida, että meillä on näemmä taas sama suunta. Málaga, Caminito del Rey ja Ronda olisivat suunnitelmissa vuodenvaihteen jälkeen. 🙂 Ensin tosin Lissaboniin, ja osuu tuohon matkalle vielä pari muutakin paikkaa. En malttaisi odottaa, tässä on jo aika pahasti loman tarpeessa…

 • Jos ei ole kiire, niin mikäs siinä 🙂 300 eurolla saa jo mukavasti muuta kivaa! 🙂

  • duunireissaaja

   Yleensä mulla on kiire. Nyt reissu venähtää vain päivän alkuperäisestä, ja kerrankin sille on aikaa.

 • Ahaa. Täytyypäs pitää mielessä nuo.

  • duunireissaaja

   Kuten kirjoittelinkin, harvoin viitsin nähdä tällaista vaivaa matkojen suhteen. Mutta nyt on kyllä sellainen tunne, että kannatti. Vaikka aikaa siihen meni kyllä melkoisesti.

 • No loistavaa! Ihanaa matkan odotusta. Minäkin kokeilen tuota laivatarjoilua parin viikon sisään.

Leave a reply:

Your email address will not be published.