Matkailua koronan aikaan

Vaikka suositus on ollut välttää matkustamista, mä en ole pystynyt olemaan vain kotona. Yhtäkkiä mun elämästä vietiin työ, matkailu ja harrastukset ja päivien sisältö muuttui totaalisesti. Viikko viikolta lisääntyi ymmärrys siitä, että tämä muutos kestää paljon pidempään kuin alussa kuviteltiin. Joten alkuviikkojen luontoon suuntautuneiden lähiretkien jälkeen olen hiljalleen alkanut liikkua hieman laajemmin, toki varovaisesti ja turhia kontakteja välttäen. Mielestäni olen onnistunut tässä aika hyvin, sillä tällaista matkailua tähän kevääseen on kuulunut.

Hotelliloma Hangossa

Juhlittiin vappuna 20-vuotiasta avioliittoamme hotellilomalla Hangon Regatassa. Mantereen eteläisempään kärkeen suuntautuneen Tulliniemen luontopolun jälkeen illallinen nautittiin take away -tyyliin oman huoneen rauhassa. Samoin valmiiksi pakattu aamiaispussukka haettiin omaan huoneeseen. Konsepti oli muuten ihan ok, mutta perushuoneissa sängyn ollessa ainoa istumapaikka, tarjotin olisi ollut hyvä lisä.

Ulkopuoliset kontaktit: 2, hotellin respa illalla ja aamulla

2020-05-20_02-35-04
Skumpat juotiin kotona virallisena päivänä
Tuliniemi Hanko
Tulliniemen luontopolku vie mantereen eteläisimpään kärkeen

Päiväpatikointia uusilla seuduilla

Patikointi on ollut mun tämän kevään ykkösjuttu. Suunnilleen kaksi kertaa viikossa olen vetänyt vaelluskengät jalkaan ja lähtenyt uudelle reitille. Välillä yksin ja viikonloppuisin perheen kanssa. Tutuksi on tullut niin saaristokalliot kuin sisämaan lammet. Polut ovat johdattaneet Loviisaan, Inkooseen, Hyvinkäälle, Raaseporiin, Hankoon, Espooseen, Kirkkonummelle ja Helsinkiin. Ehdottomaksi suosikiksi on noussut Kukuljärven kierros Ruotsinpyhtäällä. Toisaalta Hanikan luontopolku Espoossa onnistui myös yllättämään monipuolisuudellaan.

Kukuljärven vaellusreitti
Kukuljärven vaellusreitillä on mahtavia korkeuseroja
Brannin luola
Näiden kallioiden äärellä tuntee olonsa pieneksi
Hanikan luontopolku Espoo
Hanikan luontopolulla pitkospuita riittää
Hanikan luontopolku Espoo
Alueella on useita komeita kallioita

Viikonloppuisin ruuhkaa on ollut jonkin verran parkkipaikoilla ja nuotiopaikoilla, mutta poluilla on saanut kulkea melko rauhassa. Arkisin olen saanut valloittaa nuotiopaikatkin ihan itselleni.

Ulkopuoliset kontaktit: 0

2020-04-26_08-55-29
Bjursin ulkoilualueelle mennään lossilla
2020-04-10_10-20-24
Arkisin nuotiopaikoilla ei ole ruuhkaa

Melontaa Mustijoella

Patikkapolkujen lisäksi luontoon on kiva lähteä välillä toisellakin tavalla. Niinpä suuntasimme pienellä ystäväporukalla kauniina sunnuntaina melomaan Elämyksen Taian vieraina Mustijoelle Mäntsälään. Samalla reissulla nautimme notskikahvit, makkarat ja letut yksityiskäytössämme olleella laavulla.

Ulkopuoliset kontaktit: 1, kanoottien vuokraaja

Melonta Mustijoki
Mustijoki

Päiväkävelyllä Porvoossa

Suomen vanhat puutalokaupungit on kertakaikkiaan ihania. Eikä mikään estä tekemästä kävelyretkiä niiden kauniille kaduille. Lisäkseni vain muutama satunnainen kulkija oli saanut saman idean, kun joku tavallinen tiistai astelin Porvoon mukulakivillä.

Porvoo

Nappasin matkaani kupillisen Porvoon paahtimon kahvia, ja kuljeskelin tyhjillä kaduilla. Osa putiikeista oli avoinna ja kerrankin niissä olisi ollut tilaa kierrellä. Mun askeleet johdattivat kuitenkin niille kujille, joilla en aiemmin ollut käynyt.

Ulkopuoliset kontaktit: 1, kahvilan myyjä

Porvoo

Uudenmaan ruukit ja linnat

Lähimatkailuun on kerrankin ollut aikaa ja olen kiertänyt nyt useampia Uudenmaan ruukkialueita ja linnoja. Palvelut niissä eivät olleet vielä auenneet, mutta ulkona fiilistely on tuonut jo paljon vaihtelua kotona vietettyyn arkeen. Ja kun kesäkuussa viimein saadaan terassit ja museot auki, on näihin syytä suunnata uudelleen. Ennakkoon katsastettuja kohteita on Strömforsin ruukki, Billnäs, Fiskars, Mustion linna, Raaseporin linna ja Fagervikin ruukkikylä.

Ulkopuoliset kontaktit: 0

2020-04-10_10-11-56
Raaseporin linnanrauniot
Mustion linna
Mustion linna
Fagervik
Fagervikin ruukkikylä
Fagervik

Mökkiloma Päijänteellä

Viime viikonloppuna retkeiltiin jo pidemmälle, kun lähdimme Päijänteen rannalle huvilalle Asikkalan Lehmonkärkeen. Viikonloppu oli ihana irtiotto arjesta, ja porealtaan lämpimässä syleilyssä oli jo luksuksen tuntua. Retki sateiseen kansallispuistoon tehtiin vesitaksilla ja saaren patikkapoluilla ei montaa vastaantulijaa nähty.

Ulkopuoliset kontaktit: 1, huvilan vuokraaja ja venetaksikuski

Lehmonkärki
Lehmonkärki

Nyt katse on jo suunnattu kohti tulevaa kesää ja reissuja kotimaassa. Monenlaisia suunnitelmia on jo mietittynä ja uusia kehitteillä. Ja koko kesä aikaa!

2 comments On Matkailua koronan aikaan

  • Mekin ollaan harrastettu aika paljon luontomatkailua ja yllättävänkin rauhassa on kyllä saanut olla, jopa viikonloppuisin. Kun on aikaisin liikkeellä ja valitsee jonkun vähän pidemmän reitin, niin hyvin rauhassa on saanut olla. Viime lauantaina Salamajärvellä tosin ihmisiä varsin paljon, mahtoiko johtua sitten vuoden lämpimimmistä päivistä vai mahtoiko siellä olla joku tapahtuma.

    • Kuulin toiseltakin taholta tuosta Salamajärven ruuhkasta. Se saattaa myös ennustella kesän retkeilytilannnetta. Etenkin kansallispuistot varmaan vetävät puoleensa uusia retkeilijöitä.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer