Miltä näyttää vuosi 2024?

Ilmassa leijuu aavistus keväästä ja mieleni perukoilla viipyilevä levottomuus uhkaa vaihtua johonkin hankalammin käsiteltävään muotoon. On siis aika tehdä asialle jotain ja käynnistää haaveilu. Vai sittenkin suunnittelu?

Tämän vuoden suunnitelmia rajoittaa käytännön seikat: Iirolla ei ole kesälomaa ja mun työkuviot ovat edelleen levällään. Mihinkään viime vuoden kaltaisiin viikkojen euroopan-turneisiin ei siis ole mahdollisuutta. Raha ja aika se on pirullinen parivaljakko. Tuntuu että vähintään toisesta on aina puute.

Toisaalta matkasuunnitelmiin vaikuttaa myös haluttomuuteni lentää. Vaikka matkustamista ikävöinkin, lentämistä en todellakaan. Nyt kun työmatkustusta ei ole, haluan jatkossakin pysytellä pois taivaalta. On siis suunnattava katse lähemmäs.

Luontoretkien alkuvuosi ja piipahdus Helsingissä

Alkuvuosi on pitänyt sisällään monta mukavaa lähiretkeä luontoon. On yövytty teltassa, laavuilla ja kodassa. Ahkiotakin on kiskottu, ja selätin viimein kammoni lumiliukukenkiä kohtaan. Iiron kanssa käytiin matkoilla Helsingissä – kyllä yhden hotelliyön ja hyvän illallisen reissua täältä Vantaalta Helsinkiin voi kutsua matkaksi, eikö vaan? Ainakin tällä mun tämänhetkisellä matkustustavalla se oli ihan oikea reissu.

Oikeita matkasuunnitelmia!

Mutta nyt mieli tekee kokeilla jotain uutta! Viime vuonna jouduimme perumaan kesälomalle varatun retkipakun, kun pitikin lähteä junalla Eurooppaan hakemaan keväällä sinne hajonnutta autoa takaisin kotiin. Mutta nyt on retkipakun aika ja suunnataan sen kanssa Viroon. Ollaan matkailtu siellä aika paljon ennenkin, joten se on tässä tapauksessa helppo kohde aloittaa. Mutta kaikki vinkit ovat tervetulleita, sillä tästä matkustustavasta meillä ei ole ennestään kokemuksia.

Kotimaan matkailukohteista lähden tutkimaan tarkemmin mitä Helsingin pohjoispuolelta löytyy, sillä Mäntsälän ja Hyvinkään yrittäjät kutsuivat luokseen huhtikuussa. Luvassa on varmasti jälleen ikimuistoinen reissu!

2019-10-24_09-49-29
Tää upea Sarvikota löytyy Mäntsälästä
vesiputous Viro
Jägalan vesiputous on ihan lähellä Tallinnaa

Haaveita vai tavoitteita?

Kesälle tai loppuvuodelle ei ole vielä sovittuna mitään, mutta haaveissa on kaikenlaista. Viimevuotisista haaveistani aika moni toteutui, joten listaan tähän tärkeimmät matkahaaveeni, jospa ne vaikka näin toteutuisivat varmemmin.

 • Telttailureissu Norjaan
 • Perinteinen saaristoreissu ystävien kanssa
 • Puuttuvien viiden kansallispuiston bongaaminen
 • Joulumarkkinamatka Saksaan
 • Perheloma mihin tahansa
Ochsenfurt
Skibotn Norway
2020-01-25_07-14-01

Retkeily on kiinteä osa mun elämää nykyisin, joten tällä rintamalla tapahtuu koko ajan. Isoimpana juttuna nyt maaliskuun alussa käynnistetty @erakuplassa -retkeilymedia, jonka parissa on tapahtumassa kaikenlaista kivaa! Näistä tulossa vähän myöhemmin lisätietoa. Tää homma kutkuttaa ihanasti.

Tänäkin vuonna luvassa siis niin retkeilyä kuin matkailua Euroopassa. Lähikohteet varmasti korostuvat, sillä paukkuja säästetään seuraavaan vuoteen. Silloin luvassa on puolenvuosisadan merkkijuhlia, joiden aikaan toivottavasti

OLEN MATKOILLA!

SEURAA MYÖS NÄISSÄ KANAVISSA

4 comments On Miltä näyttää vuosi 2024?

 • Ovatka upeita nuo haaveet, toivottavasti toteutuvat. Oikeastaan kaikki viisi. Mitkä onkaan ne viisi puuttuvaa kansallispuistoa? Ja mitä tulee joulumarkkinoihin, niin niillä tosiaan pitäisi käydä useammin.

  • Puuttuvat puistot on Pyhä-Häkki, Perämeri,
   Helvetinjärvi, Leivonmäki ja Isojärvi. Perämerta lukuunottamatta helposti saavutettavia ja käytävissä vaikka yhdellä vähän pidemmällä reissulla.

 • Oiii, tosi mielenkiintoisia suunnitelmia teillä! Varsinkin Viron-postauksia odotan suurella innolla! Mun blogista löytyy muutamia vinkkejä ”Tallinnan ulkopuolelle” eli muualle Viroon: https://www.reissukuume.net/category/viro/ .

  Jään myös mielenkiinnolla odottamaan, mitä kaikkea uusi retkeilymedia tuo tullessaan! Kuulosti ainakin lupaavalle 🙂

  • Kiitos kommentista. Viro on tosiaan itsellekin tuttu kohde, mutta nyt on kiva päästä matkustamaan sinne uudella tavalla.

Leave a reply:

Your email address will not be published.