Parasta Berliinissä

Vietetiin marraskuinen viikonloppu ystävien kanssa Berliinissä, ja täytyy todeta, että se kuuluu niihin kaupunkeihin, jotka herättävät tunteita. Ja mun tunteet Berliiniä kohtaan ovat varsin lämpimät. Tällä kertaa parasta olivat nämä jutut:

Prenzlauer Berg

Majoituttiin tässä entisessä Itä-Berliinin työväenluokan tyyssijassa, ja se osoittautui erinomaiseksi valinnaksi niin sijainniltaan kuin yleiseltä fiilikseltään. Alueella oli lukuisia kahviloita, ravintoloita ja kuppiloita. Värikkäät talot, ruskan värjäämät puut ja puistot sekä vanhat rakennukset olivat ilo silmälle. Prenzlauer Bergissä ei tarvitse kreisibailata aamuun, vaan siellä voit siemailla viiniä ja testailla oluita trendikkäissä baareissa. Siellä on jotenkin sellaista sopivan boheemia. Lentokentältä kaupunginosaan pääsee näppärästi: esimerkiksi bussilla 128 Osloer Strassen päätepysäkille, josta hyppäät U8 metroon ja jäät pois Rosethaler Platzilla. Muutenkin liikkuminen on helppoa. Kämpiltä käveli Alexanderplatzille vartissa, ja metrolinja U2 oli ihan vieressä.

2020-01-30_04-17-30
2020-01-30_04-17-04
2020-01-30_04-16-37
2020-01-30_04-11-12

Kiireetön brunssi

Kiireetön brunssi on parasta Berliiniä, ja mikä hienointa, näitä brunssipaikkoja on lähes joka kulman takana. Berliinissä aamiaisaika jatkuu iltapäivään asti, ja ihmiset viihtyvätkin kahviloissa pitkään. Me aloitimme reissun brunssilla Zur Rosessa, joka taitaa oikeastaan olla Mitten puolella. Oltiin paikalla hieman yhdeksän jälkeen, ja pikkuhiljaa paikka alkoi täyttyä. Paikan valinta suoritettiin pelkästään fiiliksen perusteella, ja se osoittautui todella viihtyisäksi. Tilasimme listalta isot aamiaiset, kuoharit ja kahvit. Hinnaksi tuli 17,50€ /hlö. Lämpimät suositukset niin brunssille kuin ilmapiirille.

Zur Rose, Weinbergsweg 26, Mitte

2020-01-30_04-03-37
2020-01-30_04-03-19

Sunnuntain brunssi testattiin majoituspaikkaamme vastapäätä sijaitsevassa Schwarze Pumpessa. Sunnuntaisin heillä on noutopöytä, muina aamuina voit tilata aamiaisen listalta. Noutopöytään ei sisältynyt juomat. Se taitaa tosin olla aika tyypillistä, mutta yllätti silti. Hinta oli kahvin ja appelsiinimehun kanssa noin 12€/hlö. Aika peruskamaa oli tarjolla, mutta kiva paikka tämäkin. Suosittelen heille, jotka ovat valmiiksi naapurustossa. Kauempaa en tämän vuoksi lähtisi.

Cafe Schwarze Pumpe, Choriner Str. 76, Prenzlauer Berg

Persoonallinen majapaikka

Halusin ehdottomasti että reissulla majoitutaan yhteisessä kämpässä, eikä hotellissa. Ajattelin, että rohkaistun viimein testaamaan Airbnb:n tarjontaa, mutta sepä ei Berliinissä ollut enää mahdollista toukokuisen lakimuutoksen jälkeen. Tarkemmin määriteltynä järjettömän sakon uhalla kielletään vain kokonaisten asuntojen vuokraus, mutta en ihan ollut valmis vielä majoittumaan samaan asuntoon isäntäperheen kanssa. Palasin siis jälleen booking.comin pariin ja sieltä löytyikin todellinen helmi: Smartloft Apartments&Art. 

2020-01-30_04-09-26
2020-01-30_04-10-33

Meillä oli ykköskerroksen 130 neliön kahden makuuhuoneen huoneisto, jossa sisustus oli persoonallista, hauskaa ja silti toimivaa. Narisevat lankkulattiat, mielenkiintoiset taideteokset ja täyden varustuksen keittiö houkuttelivat meidät viettämään huomattavasti suunniteltua enemmän aikaa kämpillä. Lauantai-illalla vesisade ja pitkäksi venynyt nähtävyyksien kiertely uuvuttivat meidät niin, ettei jaksettu lähteä enää mihinkään, vaan haettiin jopa illallistarpeet sinne. Hinta kahdelle yölle (4hlö) yhteensä 358€. Plussaa erityisen hyvästä asiakaspalvelusta. Miinusta huonosta äänieristyksestä, herkkäunisille suositellaan korvatulppia mikäli illan bileet Schwarze Pumpessa jatkuvat pitkään.

SMARTLOFT apartments&art, Choriner Str. 7, Prenzlauer Berg

Historian kaiku

Älä pelkää, tästä ei tule toisintoa edellisestä postauksesta, vaan tyydyn lyhyesti toteamaan että Berliinissä historia on läsnä kaikkialla. Kaupunkikuvassa näkyy niin preussilaisen ajan komea rakennuskanta, sotien myllerrykset kuin kammottava DDR:n aikainen arkkitehtuuri. Kovin kauniiksi tämä ei tosin kaupunkia tee. Mutta sitäkin kiinnostavammaksi.

2020-01-30_04-18-20
2020-01-30_04-19-24
2020-01-30_04-19-58

Futismatsi Olympiastadionilla

Jalkapallon vuoksi me oikeasti kaupunkiin tultiin. Kun yksi seurueesta on jalkapallofani, ja matka oli hänelle järjestetty yllätys, niin olihan sitä Bundesliigaa mentävä katsomaan. Eikä yhtään haitannut, että Hertha BSC pelaa kotiottelunsa kuuluisalla Hitlerin rakennuttamalla suuruudenhullulla Olympiastadionilla. Hyvää futistunnelmaa historiallisessa ympäristössä. Matsi valittiin bloggaajakollegan suosituksesta, ja paikatkin olivat mukavasti innostavan fanikatsomon vieressä (lohko 33.2). Jos futis kiinnostaa, käy tsekkaamassa Laamanaaman blogista tarkemmat otteluselosteet, sekä millaista olisi matkustaa tulevan LMNATravelin matkassa. Berlin Olympiastadion, Olympischer Platz 3, 14053 Berlin

2020-01-30_04-08-31
2020-01-30_04-08-12
2020-01-30_04-08-46

Kiitos matkaseuralle mahtavasta viikonlopusta!

21 comments On Parasta Berliinissä

 • Berliinissä olisi kiva piipahtaa pitkästä aikaa, muistikuvia on vain 90-luvun puolivälissä tehdystä opintomatkasta. On tainnut kaupunki hiukan muuttua siitä! 🙂

 • Edellisestä Berliininreissusta on jo vuosia, mutta kyllä kaupunki vaikutuksen teki. Jotain siitä charmista on nähtävissä vielä näissä ihanissa kuvissakin <3

 • Tästä tuli ihan viime syksyn Berliinin matka mieleen. Historiaa kaupunki on tulvillaan. Enpä tiennytkään, ettei Berliinissä saa vuokrata kokonaista asuntoa Airbnb:n kautta. Riskiä ei viitsi ottaa, ettei sakko napsahda. Tiedätkö minkä suuruinen se on?

  • duunireissaaja

   Lehtitietojen perusteella suuri tyyliin ”jättisakot uhkaavat”. Tarkemmin en tiedä. Lakimuutos tuli voimaan tänä keväänä, ja yritin etsiä juttua, joka kertoisi mikä tilanne nyt on, mutta en sellaista helposti löytänyt.

 • Tosi ihanan näköinen tuo majoituspaikka! Ja ah, mun on niin ikävä brunsseja! Täällä Mikkelissä taitaa saada ainoastaan sokos hotellista sunnuntaisin 😀

 • Berliini on kyllä ihana. Niin kuin sanoit, kaupunki ei loista millään yleisellä kauneudellaan vaan juuri mielenkiintoisilla yksityiskohdilla (ja hyvän hintaisella ruoka- ja juomatarjonnalla). Mutta onhan siellä noita rehellisesti kauniitakin naapurustoja onneksi! Edellisestä reissusta alkaa olla jo nelisen vuotta, joten ehkä pian olisi aika lähteä uusintakierrokselle 🙂

  • duunireissaaja

   Mulla meni viitisen vuotta käyntien välissä. Aika paljon oli sinä aikana muuttunut, isoimpana tietenkin se keskustan linnanrakennusprojekti. Tulee kyllä mentyä vielä uudelleenkin, sen verran kiinnostava kaupunki on kyseessä.

 • Berliinissä tuntuu olevan tosi kuvauksellista. Paljon erityyppistä katukuvaa. Jalkapallo ei itseäni kiinnosta, mutta muutoin kaupunki kyllä kiinnostaisi. 🙂

  • duunireissaaja

   Jalkapallomatsi oli kiva kokemus, mutta ei musta kyllä mikään futismatkaaja tule. Olympiastadion oli hieno, fanien seuraaminen kiinnostavaa ja matsikin meni siinä sivussa.

 • Yhden pikaisen työmatkan perusteella mulle ei ole jäänyt mitenkään auvoista käsitystä Berliinistä, mutta useat kaverit tuntuvat kovasti kehuvan. Tämän postauksen kuvien perusteella (aaah, tuo majapaikka!! ?) alkoi kyllä tehdä mieli kaupunkiin ihan rehellisesti lomamatkalle! Enpäs tiennytkään, että Booking.comin kautta voi varata myös yksityismajoitusta! ?

  • duunireissaaja

   Uskoakseni kaikki sen palvelun kautta majoitusta tarjoavat ovat jollakin tavoilla rekisteröityneet. Tämäkin oli toimisto, jolla on muutama huoneisto yhdessä kiinteistössä. Eli ei sitä kautta yksityisten koteihin pääse, mutta samaan pihapiiriin kyllä voi päästä. Kivoja huoneistoja olen sieltä löytänyt niin Italiaan, Saksaan, Espanjaan, Kroatiaan kuin Sloveniaankin.

 • Se oli ennen lapsia, mutta viimeksi Berliinissä käydessämme majoituttiin ystävien luona juuri Prenzlauer Bergissä ja me tykättiin kans hirmuisesti!

  Meidän kokemukset Booking.comin yksityismajoituksista on tosi hyvät, kiva että teilläkin onnisti! Ja hei 130 neliötä! Ei ole ainakaan ahdasta ollut! 🙂

  • duunireissaaja

   Kämppä oli kyllä hulppea. Mä olen aika paljon varannut huoneistoja bookingin kautta, ja aina saanut sitä mitä olen kuvitellutkin saavani. Jos joskus on jotain sanottavaa ollut, niin ne on aina liittyneet hotelleihin, ei huoneistoihin.

 • Kivoja vinkkejä Berliiniin. Hintataso berliinissä muutama vuosi siten vieraillessamme yllätti. Ruokapaikkoja oli tarjolla paljon jos jonkinlaisia. Olikohan tuo berliinin muurin maalaus maalattu uudelleen, kun päällä ei näkynyt vierailevien tähtien graffitteja?

  • duunireissaaja

   Muurin maalaukset on kunnostettu perusteellisesti vuonna 2009 ja fiksailtu nyt kesällä 2016. Eli just ne graffitit pesty pois. Suurin osa muurista olikin verkkoaidan takana.

 • Tosi kiva postaus, joka sekä kertoi tarinan juuri sinun viikonlopustasi että antoi Berliiniin suuntaaville täsmävinkkejä!

  • duunireissaaja

   Kiitos. Tuohon ajatukseen mun bloggaus oikeastaan kiteytyy. Ei mitään matkaopastekstiä, vaan vinkkejä omiin kokemuksiin perustuen.

 • Brunssi kuuluu minunkin parasta Berliinissä -listalle. Ruoka ylipäätään oli minusta ihan mieletöntä. Kävimme monessa todella hyvässä ravintolassa. Aikaa siitä on jo tosin muutama vuosi, mutta en usko kaupungin alaspäin menneen, päin vastoin.

  • duunireissaaja

   Mun käyntien välissä oli viitisen vuotta, ja mun kokemuksen mukaan ruokakulttuuri on entisestään parantunut. Me tosin onnistuimme perjantaina syömään paikassa, jossa ruoka ei kovin kummoista ollut.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer