Reissukesän matka-aakkoset

Kesäloman päättyminen tarkoittaa jollakin tasolla mulla aina myös kesän päättymistä. On siis erinomainen aika koota yksiin kansiin kesäreissut toukokuulta heinäkuulle. Ja mitenkäs muuten kuin klassikkoa hyödyntäen. Elokuun Instagram Travel Thursdayn johdattamana kuvitus hoituu instagramissa julkaistuilla kuvilla. Niin matkakuumeen nostatukseen kuin reissufiilistelyyn, reissukesän matka-aakkoset,  olkaa hyvät.

A = Albania

Albania osoittautui mielenkiintoiseksi reissukohteeksi. Siellä on siistiä, edullista ja rentoa. Kaunista luontoa, hämmentävää historiaa ja paljon keskeneräisyyttä. Kohtasimme uskomatonta ystävällisyyttä sekä loputonta kiinnostusta meitä kohtaan. Maa, jossa turistia vielä rakastetaan.

B = Besalú

Suunnittelemattomuus ei ole mulle ihan sitä tyypillisintä matkantekoa, mutta Katalonian roadtripillä ajelin sinne minne mieli teki. Ja päädyin esimerkiksi ihanaan Besaluun.

C = Carcassonne

Olin monta vuotta halunnut nähdä Carcassonnen linnoituskaupungin. Alkujärkytys oli melkoinen, kun linnoitus olikin valjastettu taiteelle. En lopulta inhonnut keltaisia raitoja ihan niin paljon kuin ensisilmäyksellä ajattelin.

D = Duunireissu

Vuoden eka duunireissu Pariisiin osoittautui yllätyksekselliseksi. Ekana iltana lähdettiin ihastelemaan kaupunkia, joten parin vuoden takainen viikko Villepintessä ei sittenkään toistunut.

E = Eutin

Päädyttiin iskän kanssa roadtripillä Saksassa pikkuiseen Eutiniin. Kylä oli suloinen, mutta järviristeilyä en suosittele kokeilemaan. Hämmentävää kylläkin tälläkin pikkulammikolla oli jopa oma pursiseura.

F = Finnlinesin rahtilaivat

Roadtrip Ruotsin kautta Saksaan toteutettiin yhteistyössä Finnlinesin kanssa. Seilattiin ensin Naantalista Kapellskäriin, josta ajeltiin Ruotsin itärannikkoa pitkin Malmöön. Yölaiva kuljetti Ruotsista pohjoiseen hansakaupunkien Saksaan, jossa ajeltiin pari päivää ristiin rastiin ennen kuin palattiin Travemündesta Helsinkiin. Rahtilaivoilla matkanteko oli joutilasta ja meininki leppoisaa.

G = Gjirokaster

Albanian vuoristosta löytyy Unescon maailmanperintölistalle syystä päätynyt ottomaanien aikainen kylä nimeltään Gjirokaster. Sopii päiväretken kohteeksi vaikkapa Sarandasta, mutta on parhaimmillaan illalla ja aamulla.

H = Hääpäivä

Mä olen onnellinen. Aviomiehestä kun on oikeasti ok, että vaimo voi viettää hääpäivää yksin Ranskassa kataarilinnan raunioilla juoden #skumppaakuksasta. Tosin vielä parempi olisi ollut, jos se aviomies olisi voinut olla mukana.

I = Itämeri

Mä olen tänä kesänä kiertänyt Itämeren rannikkoa ja seilannut sen yli useita kertoja. Ihaillut kaunista saaristoa, hiekkarantoja ja jokisuistoja niin Suomessa, Ruotsissa, Saksassa kuin Virossa. Kauneimmat maisemat on kuitenkin aina mökkirannassa.

J = Jano

Rooman vesijärjestelmä on kirjaimellisesti antiikinen. Ja toimii yhä. Vain koirat juovat kontallaan, joten huomaathan peittää hanan pään, jolloin vesi suihkuaa yläpuolisesta aukosta suoraan janoiseen suuhun.

K = Kalmar

Ruotsin itärannikolta löytyy vaikka mitä. Kalmarin hansakaupunkiin jäätiin yöksi, ja kaupunki osoittautui erinomaiseksi. Sieltä löytyi sekä ihania puutaloja että komea linna. Mitä muuta voisi toivoa? No, reissun parhaan hotellin.

L = Lyypekki

Saksa on mun lempimaa. Silti hämmennyn joka ikinen kerta, kun sieltä löytyy aina jotain uutta. Tällä kerralla Lyypekin kujat ja erityisesti porttikonkeihin kurkistelu ihastuttivat erityisesti.

M = Meteora

Kun nähtävyys on juuri niin upea kuin olit kuvitellutkin. Kuulemma Kreikan saaristoon matkustetaan jo liikaakin. Mikset siis seuraavaksi matkustaisi Pohjois-Kreikkaan?

N = Narva

Kevääksi alunperin kaavailtu Baltian roadtrip toteutui heinäkuun helteillä. Itä-Viroon pääsi nimittäin sesonkinakin erittäin edullisesti. Narva osoittautui kiinnostavaksi, vaikka suurimmaksi suosikiksi nousi ihastuttava Viljandi.

O = Ordino

Vaikka olen nähnyt kymmenittäin kauniimpia vuoristokyliä, Andorran pääkaupungin ruuhkaisten katujen jälkeen Ordino oli kuin pieni paratiisi. Ja kun paluumatkalla eksyy erityisen kimurantille vuoristotielle, reissuonni on täydellinen.

P = Papingo

Ja nyt siihen todelliseen vuoristoparatiisiin, Papingoon. Älä vaan kerro kenellekään, että täällä on Euroopan paras paikka.

Q = Queribus ja muut kataarilinnat

Etelä-Ranskassa, ihan siinä Espanjan rajalla, on kymmenittäin kataarilinnojen raunoita. Kipusin niistä kolmelle komeimmalle: Montsegur, Puilaurens ja Queribus.

R = Roadtrip

Ei taida tulla kenellekään enää yllätyksenä kun kerron, että automatkailu on mun mielestä paras tapa matkustaa. Tänä vuonna roadtrippejä on kertynyt jo useita. Kesän eka autoloma oli yksinmatkailun juhlaa: viikko autoillen Espanjassa, Andorrassa ja Ranskassa. Seuraava roadtrip tehtiin iskän kanssa Ruotsiin ja Saksaan. Sitten käytiin perhelomalla Kreikassa ja Albaniassa. Ja heinäkuussa itäisessä Virossa. Ja kesäsuomeakin on kierretty Savonlinnassa, Tammisaaressa, Merikarvialla ja kohta puoliin myös Kouvolassa.

S = Savonlinna

Miltä tuntui oopperajuhlat ensikertalaisena? Savonlinna tarjosi upeita musiikkielämyksiä, naku-uintia Saimaalla ja hiton hyvää ruokaa. Ensi vuonna uudestaan.

View this post on Instagram

#savonlinna #oopperajuhlat #madamabutterfly

A post shared by Toisiin maisemiin (@toisiinmaisemiin) on

T = Tavertet

Katalonian vuoristokylät veivät kuin toiseen maailmaan. Ja siellä yksin matkustava nainen nautti elämästään. Etukäteen jännitti tuntuuko olo pienissä kylissä vaivaannuttavalta. Ei todellakaan, vaan tunsin oloni turvalliseksi, hyväksytyksi ja tervetulleeksi.

U = Uudet maat

Kesän aikana on listalle kertynyt muutama ennenkokematon maa: Albania, Andorra ja Kreikka. Mä olen siinä mielessä maabongari, että haaveilen käyväni jokaisessa Euroopan maassa.

V = Vikosin rotko

Vaikka Kreikkaan päädyttiin Meteoran vuoksi, mulle Vikosin rotko osoittautui sitäkin upeammaksi matkakohteeksi. Pohjois-Kreikka nousi kertakäynnillä matkakohteiden top kymppiin.

W = Wismar

Ei vuotta ilman käyntiä Saksassa. Siihen ainakin pyritään. Wismarin vanhakaupunki muistuttaa meille tutumpaa hansakaupunkia Tallinnaa, ilmankos tykkäsin.

X = Satakunta maailmankartalle

Meillä on Saanan kanssa tavoite nostaa Satakunta maailmankartalle, erityisesti sen luontokohteet. Tämän kesän reissukohteeksi valikoitui Merikarvia, koska se oli meille ennestään tuntematon. Löydettiin itsemme melomasta Merikarvianjoelta, pyöräilemästä riippusillalta ja meriseikkailun päätteeksi yöpymästä Ouran saaristosta.

Y = Ystad

Ei nähty Wallanderia, mutta löytyi sitäkin suloisempi pikkukaupunki. Skånen maisemiin on pakko joskus palata paremmalla ajalla.

Z = Zagori

Pohjois-Kreikassa sijaitsevaan Zagorin seutuun kuuluu viitisenkymmentä toinen toistaan pittoreskimpää kylää, joiden välillä on liikuttu vielä vähän aikaa sittenkin vain jalkaisin tai aaseilla. Vieläkin niiden välillä kulkee vain muutamia kapeita kiemurtelevia pikkuteitä, joiden varrelta löytää vanhoja upeita kivisiltoja.

Å = Åhus

Lounastauko eteläisessä Ruotsissa vei sattumalta vodkaparatiisiin, kun Åhusin kylänraitin tuntumasta löytyikin Absolut Vodkan tehtaat. Ja löytyi sieltä rakastamiani ristikkotalojakin.

Ä = Äiti ja tytär

Teini-ikäinen tytär voisi olla muutakin kuin erinomaisen hyvää reissuseuraa. Meillä homma onneksi sujuu. Tänä vuonna ollaan tehty perhelomien lisäksi muutama lähiretki kaksin kotikaupunkiimme Helsinkiin. Vallisaari osoittautui yllättäen pettymykseksi, mutta Barbie-näyttelyä suosittelemme. Eikä Magnumin jätskien tuunaus ole koskaan huono valinta teinin kanssa retkeillessä.

Ö = Öölanti

Kuninkaallisetkin sen tietävät, Öölanti on kesäparatiisi. Tuulimyllyt reunustavat luonnonkukkien valloittamia tienvierustoja ja aurinko paistaa. Pikkuteillä väistellään lehmiä ja ihmetellään rauniolinnoituksia. Tai Ruotsin kuninkaallisen perheen kesäpalatsia Sollidania.

Tässä oli mun reissukesä 2018 aasta ööhön. Matkustaminen kannattaa aina.

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka vetäjinä toimivat Vagabonda ja Travellover.  
Instagram Travel Thursday on joka kuukauden ensimmäisenä torstaina vietettävä blogitempaus, jonka tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana.

30 comments On Reissukesän matka-aakkoset

 • Onpa kesääsi mahtunut vaikka mitä!

  Meteora on superihana. Olen ollut vuosia sitten. Nyt sitä on alkanut näkyä jonkin verran blogeissa. Ja voi miten suloinen kuva Lyypekistä. Olen alkanut ajatella, että Saksaan pitäisi tutustua muutamaa suurta kaupunkia enemmän. Oliko Lyypekki muuten kiinnostav, vai rajoittuuko sen ihanuus muutamaan vanhaan kortteliin?

 • Onpa kesääsi mahtunut vaikka mitä!

  Meteora on superihana. Olen ollut vuosia sitten. Nyt sitä on alkanut näkyä jonkin verran blogeissa. Ja voi miten suloinen kuva Lyypekistä. Olen alkanut ajatella, että Saksaan pitäisi tutustua muutamaa suurta kaupunkia enemmän. Oliko Lyypekki muuten kiinnostav, vai rajoittuuko sen ihanuus muutamaan vanhaan kortteliin?

 • Seuraavalla kerralla otat kyllä minut mukaan roadtripille! Mulla kun alkaa takapenkki kitistä jo ennen kuin auto on edes käynnissä. Ja täytyy myöntää, että tuo roomalaisten vesihanojen idea on ollut mulle mysteeri: minä olen vain aina täyttänyt vesipulloa siitä alhaalta. Ehkä seuraavalla kerralla uskallan kokeilla yläpuoltakin.

  • duunireissaaja

   Saatiin Roomassa sisäpiirivinkki?. Ja tervetuloa kyytiin, mä olen aina valmis roadtripille! Meillä tytär tykkää autolomista, samoin mies. Joka haluaa aina ajaa. Omalla reissulla olilin hienoa päästä ratin taakse ihan ite.

 • Seuraavalla kerralla otat kyllä minut mukaan roadtripille! Mulla kun alkaa takapenkki kitistä jo ennen kuin auto on edes käynnissä. Ja täytyy myöntää, että tuo roomalaisten vesihanojen idea on ollut mulle mysteeri: minä olen vain aina täyttänyt vesipulloa siitä alhaalta. Ehkä seuraavalla kerralla uskallan kokeilla yläpuoltakin.

  • duunireissaaja

   Saatiin Roomassa sisäpiirivinkki?. Ja tervetuloa kyytiin, mä olen aina valmis roadtripille! Meillä tytär tykkää autolomista, samoin mies. Joka haluaa aina ajaa. Omalla reissulla olilin hienoa päästä ratin taakse ihan ite.

 • Meteora on aivan käsittämättömän upea paikka! Olen käynyt siellä muutaman kerran, mutta voisin mennä milloin vain uudestaan. Niistä sadunomaisista maisemista ei vaan voi saada tarpeekseen!

  • duunireissaaja

   Mä yllätyin miten upea Meteora oli. Noissa vähän jännittää täyttyykö odotukset, mutta huoli oli onneksi ihan turha.

 • Meteora on aivan käsittämättömän upea paikka! Olen käynyt siellä muutaman kerran, mutta voisin mennä milloin vain uudestaan. Niistä sadunomaisista maisemista ei vaan voi saada tarpeekseen!

  • duunireissaaja

   Mä yllätyin miten upea Meteora oli. Noissa vähän jännittää täyttyykö odotukset, mutta huoli oli onneksi ihan turha.

 • Meillä oli tänä kesänä vasta toinen roadtrip ulkomailla. Edellinen oli tasan 10 vuotta sitten 3kk vauvan ja 1v 7kk isoveljen kanssa. Ajettiin Milanosta Ranskan kautta Sveitsiin ja takaisin Italiaan Lago Maggiorelle. En tiedä mitä oikein oltiin ajateltu. Vauva teki hampaita,kun ajettiin vuoristoteillä ja isoveli ihmetteli tuntien autossa istumista pikkuveljen huudossa. Nyt sujui huomattavasti mukavammin ja mietittiin jo uutta roadtripiä ensi kesälle.

  • duunireissaaja

   Me siirryttiin pidempiin autolomiin lapsen ollessa 7-vuotias. Nyt ollaan ajeltu useita reissuja Keski-Euroopassa, Balkanilla, Portugalissa ja Virossa. Tänä vuonna tytär kyllä kysyi voitaisko joskus olla vaan yhdessä paikassa koko loma. Kai sitä vois yrittää?

 • Meillä oli tänä kesänä vasta toinen roadtrip ulkomailla. Edellinen oli tasan 10 vuotta sitten 3kk vauvan ja 1v 7kk isoveljen kanssa. Ajettiin Milanosta Ranskan kautta Sveitsiin ja takaisin Italiaan Lago Maggiorelle. En tiedä mitä oikein oltiin ajateltu. Vauva teki hampaita,kun ajettiin vuoristoteillä ja isoveli ihmetteli tuntien autossa istumista pikkuveljen huudossa. Nyt sujui huomattavasti mukavammin ja mietittiin jo uutta roadtripiä ensi kesälle.

  • duunireissaaja

   Me siirryttiin pidempiin autolomiin lapsen ollessa 7-vuotias. Nyt ollaan ajeltu useita reissuja Keski-Euroopassa, Balkanilla, Portugalissa ja Virossa. Tänä vuonna tytär kyllä kysyi voitaisko joskus olla vaan yhdessä paikassa koko loma. Kai sitä vois yrittää?

 • Albaniasta löytyy kyllä ystävällisiä ihmisiä mutta monet haluaa vain rahaa. Ne ovat mukavaa juttuseuraa ja sitten se alkaa… Äiti on kipeä(hän halusi lainata 5000 euroa), hammaslääkäriin pitäisi päästä ja muita ongelmia.

  • duunireissaaja

   Onpa harmittavia kokemuksia albanialaisista. Me ei törmätty muuhun kuin aidon tuntuiseen ystävällisyyteen. Tai no joo, autovuokraamosta löydettiin yksi yrmykin.

 • Albaniasta löytyy kyllä ystävällisiä ihmisiä mutta monet haluaa vain rahaa. Ne ovat mukavaa juttuseuraa ja sitten se alkaa… Äiti on kipeä(hän halusi lainata 5000 euroa), hammaslääkäriin pitäisi päästä ja muita ongelmia.

  • duunireissaaja

   Onpa harmittavia kokemuksia albanialaisista. Me ei törmätty muuhun kuin aidon tuntuiseen ystävällisyyteen. Tai no joo, autovuokraamosta löydettiin yksi yrmykin.

 • Siinäpä hengästyttävä kokoelma kuvia ja kirjaimia! Wau! Autoilusta tykätään ja nyt olisi jo takana OR+WA autoilu, ellei kämmäys – no mutta ens kesänä uusi yritys. Carcassonne kiinnittää heti huomion, kun tuli vihdoin ostettua se peli. ^_^ (ja siihen liittyen, meidän mielestä taidetta ei tartte ymmärtää, jos siitä tulee hyvä fiilis niin se riittää. Ja muutenkin, miten jonkun ratsastaja- tai hedelmäasetelmataulun muutenkaan ’ymmärtää’… 🙂 )

  • duunireissaaja

   Me suunnitellaan ens kesälle junamatkaa Eurooppaan, toivottavasti saadaan se ”junailtua”. Carcassonneen haaveilun taustalta löytyy täälläkin samainen lautapeli. Se on ylivoimaisesti paras, jota olen koskaan pelannut.

 • Siinäpä hengästyttävä kokoelma kuvia ja kirjaimia! Wau! Autoilusta tykätään ja nyt olisi jo takana OR+WA autoilu, ellei kämmäys – no mutta ens kesänä uusi yritys. Carcassonne kiinnittää heti huomion, kun tuli vihdoin ostettua se peli. ^_^ (ja siihen liittyen, meidän mielestä taidetta ei tartte ymmärtää, jos siitä tulee hyvä fiilis niin se riittää. Ja muutenkin, miten jonkun ratsastaja- tai hedelmäasetelmataulun muutenkaan ’ymmärtää’… 🙂 )

  • duunireissaaja

   Me suunnitellaan ens kesälle junamatkaa Eurooppaan, toivottavasti saadaan se ”junailtua”. Carcassonneen haaveilun taustalta löytyy täälläkin samainen lautapeli. Se on ylivoimaisesti paras, jota olen koskaan pelannut.

 • Näitä on aina hauska lukea, ja myös tehdä. Oma valmistuu varmaankin huomenna, kirjaimet on jo valittu kohteineen. Ekan kerran tein tämän 2016 kesällä ja viime vuonna kanssa eli voisi sanoa jo perinteeksi. Tässä 2016 vuoden näyte 😀 https://kohteenamaailma.fi/eurooppa/kesaloman-matka-aakkoset/

  • duunireissaaja

   Oikeassa olet, aakkospostauksia on hauska tehdä ja lukea. Joihinkin kirjaimiin vastine löytyy hetkessä, kun taas toisen kanssa joutuu tosissaan puurtamaan. Perinne tämä mullekin jo on. Kesältä 2016 aakkostin ruokakokemuksia, ja viime vuodelta tämän vuoden tapaan kesäreissuja yleisemmin.

 • Näitä on aina hauska lukea, ja myös tehdä. Oma valmistuu varmaankin huomenna, kirjaimet on jo valittu kohteineen. Ekan kerran tein tämän 2016 kesällä ja viime vuonna kanssa eli voisi sanoa jo perinteeksi. Tässä 2016 vuoden näyte 😀 https://kohteenamaailma.fi/eurooppa/kesaloman-matka-aakkoset/

  • duunireissaaja

   Oikeassa olet, aakkospostauksia on hauska tehdä ja lukea. Joihinkin kirjaimiin vastine löytyy hetkessä, kun taas toisen kanssa joutuu tosissaan puurtamaan. Perinne tämä mullekin jo on. Kesältä 2016 aakkostin ruokakokemuksia, ja viime vuodelta tämän vuoden tapaan kesäreissuja yleisemmin.

 • On sinulla ollut melkoinen reissukesä! Jos olisin tiennyt pohjois-Kreikassa olevan myös muutakin, olisimme lisänneet yhden yön lisää niissä maisemissa. No kaikkea ei voi saada. Onko teillä vielä paljon suunnitelmia loppukesälle? Kiva kuulla, että olet Euroopan maiden bongari. Täällä toinen Euroopan maiden bongari.

  • duunireissaaja

   Loppukesän suunnitelmiin kuuluu mm. tutustuminen Kouvolan tarjontaan. Ja loppukuusta pääsen patikoimaan työmatkan ohessa Norjaan Trondheimin seuduille. Sen jälkeen elämä onkin taas duunia vaan.

 • On sinulla ollut melkoinen reissukesä! Jos olisin tiennyt pohjois-Kreikassa olevan myös muutakin, olisimme lisänneet yhden yön lisää niissä maisemissa. No kaikkea ei voi saada. Onko teillä vielä paljon suunnitelmia loppukesälle? Kiva kuulla, että olet Euroopan maiden bongari. Täällä toinen Euroopan maiden bongari.

  • duunireissaaja

   Loppukesän suunnitelmiin kuuluu mm. tutustuminen Kouvolan tarjontaan. Ja loppukuusta pääsen patikoimaan työmatkan ohessa Norjaan Trondheimin seuduille. Sen jälkeen elämä onkin taas duunia vaan.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer