Terveisiä roadtripiltä

Heräilen parhaillaan kolmannen reissupäivän aamuun Carcassonnessa, Ranskassa. Majoitun täällä ranskalaisen Cloen ja brittiläisen Simonin kotona, ja ikkunasta näkyy Carcassonnen linna. Onneksi se puoli linnaa,  jota ei ole valjastettu taiteelle. Väliaikaista tai ei, niin mun mielestä linna on pilalla.

linnanmuurit carcassonne
ruetrivalle carcassonne

Tämä matka on täynnä mulle epätyypillisiä asioita. Yksin olen reissannut ennenkin, mutta lähteä nyt viikoksi roadtripille. Ilman tarkkoja suunnitelmia ja etukäteen varattuja majoituksia. Että sitten tämäkin päivä koitti, kun majoitun jonkun kotona.

Turhaa kauhistelua, hyvin täällä on mennyt. Mitä nyt Andorra da Vellassa peili kolahti rumasti bussin kylkeen (taidan siis päästä testaamaan miten välittäjän kautta hankittu vakuutus toimii). Päätin sillä sekunnilla liikenneruuhkan keskellä, että en yhtään tykkää tästä kaupungista ja jatkoin matkaa Ordinoon, Andorran kauneimmaksi väitettyyn kylään. On siinä muuten puolensa, ettei ole etukäteen varattua majoitusta. Kylä oli ihan kiva, mutta ei Andorraan kannata suloisten talojen vuoksi ajaa.

Andorra 3

Ihania keskiaikaisia kyliä löytyy muualta. Ekana yönä majoituin niistä yhdessä, Tavertetissa. Ei siellä mun lisäkseni juuri muita ollutkaan. Majatalon emäntä vastaanotti poskisuukoin, ja istutti illallispöytään. Tarjolla oli konstailematonta kotiruokaa, ja ikkunasta sai ihailla upeaa maisemaa.

2020-01-02_10-06-01
2020-01-02_10-06-40

Rupitissa oli jo muitakin. Jätin eläkeläisjoukot taakseni, ja lähdin pienelle patikkaretkelle Salt de Sallentin vesiputoukselle.

2020-01-02_10-03-18
2020-01-02_10-02-51

Pikkuteiden ajaminen on ihan täydellistä. Liikennettä on vähän ja tiet kurvailevat läpi laaksojen, nousevat serpenttininä vuorten rinteille ja ovat kapeimmillaan vain yhden auton levyisiä. Andorrassa parin kilometrin korkeudessa oli vielä lunta.

Andorra

Tänään auto saa pysyä parkissa, ja tarkoitus on tutkailla mitä Carcassonnesta löytyy. Huomisesta eteenpäin ohjelma on täysin avoin. Karttaan on merkitty monenlaista, mutta en osaa päättää suuntaisinko vielä vuoristoon vai sittenkin rannikolle.

Facebookista ja instasta voi seurata minne lopulta päädyn. Bon voyage!

9 comments On Terveisiä roadtripiltä

 • Heh, joudun ehkä ratkaisemaan tällaisella tyylillä ”Andorra-ongelmani” eli lähtemään yksinkertaisesti autolla haahuilemaan sinne seuduille. ”Ongelma” siis on se, että en ole vielä käynyt Andorrassa, mutta tietenkin kiinnostaisi käydä. Jotenkin sinne ei vain viitsisi ihan varta vasten lähteä, siis pelkästään Andorraan. Samalla voisi mieluummin katsella muutakin. Siksipä olenkin seuraillut mielenkiinnolla sun reissua! 🙂 Toivottavasti auto ei ota enää enempää hittiä ja vakuutus toimii!

  • duunireissaaja

   Tämä on erinomainen tapa tutustua Andorraan?. Kieltämättä se oli itsellekin yksi bonus, kun tätä reittiä alunperin hahmottelin. Maisemat on täällä upeat, pikkutiet hyvässä kunnossa ja linnoja ja kyliä riittää. Olen onnellinen.

 • duunireissaaja

  Kiitokset kaikille! Matka on jatkunut hyvissä merkeissä, ja ilman uusia kolhuja?. Toivon mukaan tämän päivän sade olisi huomenna jo ohi.

 • Itse tykkään autoilla. Vakuutusta ei ole vielä tarvinut kokeilla. Toivottavasti kaikki sujuu sen osalta parhain päin. Mahtavaa reissua sinne! 🙂

 • Oot aika mimmi! Mutta kuulostaa kyllä ihanalta …

 • Kuulostaa kivalta seikkailulta! Tätä on jäätävä seuraamaan ihan jo siksikin, että ajelet otselle vieraissa maisemissa. Mukavaa reissua!

 • Todellakin, turvallista matkaa seikkailullesi. Tuohan on jo ihan villiä ja vapaalla meiningillä millä siellä matkaat. Seuraavaa kertomusta ja edesottamuksia odotellessa 🙂

 • Voi auton peili sentään! Mutta muuten kuulostaa kyllä ihan mahtavalta seikkailulta, joten turvallista reissun jatkoa!!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer