Tunnelmallisten kujien Korfu

Korfun saaren samanniminen pääkaupunki hurmaa välittömästi. Se on täynnä hieman ränsistynyttä loistoa, kiiltäväksi kuluneita liukkaita katukivetyksiä ja sokkeloisia kujia. Italialaista vaikutusta ei voi olla huomaamatta, ja ainoastaan kreikkalaisin aakkosin kirjaillut kyltit muistuttavat ettei olla Italiassa, vaan Joonianmeren toiseksi suurimmalla saarella Korfulla.

2020-01-10_10-36-26
2020-01-10_10-30-24

Kesäreissun viimeinen etappi Korfu olisi ollut houkutteleva kohde pidemmäksikin aikaa. Koska meillä oli aikaa vain pari päivää, päätimme keskittyä pääkaupunkiin, ja jättää saaren tarkemman tutkimisen tuleviin vuosiin.

Korfun vanhakaupunki

Tämä keskiaikainen vanhakaupunki on Unescon maailmanperintökohde, vanhalta nimeltään Kerkyra. Kaupunki eli suurinta kukoistustaan nelisen sataa vuotta kestäneen venetsialaisvallan aikana, josta syystä arkkitehtuuri poikkeaakin muusta Kreikasta muistuttaen enemmän Italiaa tai jopa Lissabonia portaineen, kujineen ja julkisivuineen.

Saavuimme kaupunkiin kesäsateen saattelemina, ja liukkaat kadut johdattivat meidät pikkuhiljaa keskelle tunnelmallisia kujia. Joka puolella näkyi houkuttelevan näköisiä terasseja, ja päädyimme pitämään sadetta yhdelle niistä. Jo ensivaikutelma kaupungista vakuutti minut.

2020-01-10_10-37-24

Seuraavana päivänä sateesta ei enää ollut tietoakaan, ja ehdimme tutustua kaupunkiin paremmin. Varsinaista nähtävää ei paljon ollut, ja kun sunnuntaisin isommat kaupatkin oli suljettu, saatoin keskittyä siihen mikä tällaisissa paikoissa on ihan parasta, nimittäin loputtomaan kujilla kiertelyyn. Muut perheenjäsenet eivät tästä olleet ihan yhtä innoissaan, joten jätin heidät hotellin ilmastoituun viileyteen, ja lähdin tunnelmoimaan.

2020-01-10_10-28-00
2020-01-10_10-29-05
2020-01-10_10-31-22
2020-01-10_10-32-03
2020-01-10_10-27-34

Nähtävää Korfulla

Kaupungin tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluu sen kaksi linnoitusta: Palalaio Frourio eli vanha linnoitus ja uusi linnoitus Neo Frourio. Me kiersimme hyvien näköalojen toivossa vanhan linnoituksen alueen, ja kipusimme sen korkeimmalla kohdalla sijaitsevan majakan luo. Maisemat olivat erinomaiset, ja sieltä oli hyvä tähyillä niin kohti Albaniaa kuin katsella kaupunkia.

2020-01-10_10-33-20
2020-01-10_10-33-47
2020-01-10_10-34-45

Korfu tarjoaa myös yllättävän hyvät shoppailumahdollisuudet, sillä merkkiliikkeiden lisäksi kauppakujiltakin löytyi yllättävän laadukasta ostettavaa. Jos siis olisi shoppailija luonteeltaan. Toki sitä turistikrääsääkin on tarjolla.

2020-01-10_10-25-55

Rantaelämään ei Korfun kaupungissa juuri ole mahdollisuuksia, ja siihen tarkoitukseen saarelta löytyykin kymmenittäin parempia paikkoja. Mutta innokkammat auringonpalvojat ja uimarit olivat löytäneet paikallisen pursiseuran laitamilta pienen kallioisen kaistaleen, jolta oli mainiot näkymät vanhalle linnoitukselle. Myös linnoituksen toisella puolella on pieni uimiseen sopiva ranta nimeltään Faliraki.

2020-01-10_10-35-23
2020-01-10_10-34-31
2020-01-10_10-23-12

Korfun kaunein kuja tarjoaa myös loistavaa ruokaa

Guilford Street (kirjoitetaan myös Gkilford) oli mielestäni vanhankaupungin tunnelmallisin kuja. Ja mikä parasta, sen varrelta löytyy myös erinomaisia ravintoloita. Testasimme niistä kreikkalaista ruokaa tarjoilevan Porta Remoudan sekä italialaisen Divinon.

2020-01-10_10-32-37
2020-01-10_10-22-32
2020-01-10_10-21-53
2020-01-10_10-25-19

Hotellivinkki Korfulle – Bella Venezia

Majoituimme Korfulla kahdessa paikassa. Kaupungin hintataso oli aika korkea ja tytär halusi uima-altaan, joten valinnanvaraa oli rajatusti. Päädyimme kaupungin reunamille Folies Corfu Town Hotel Apartmentsiin, mikä oli oikeastaan ihan jees. Hotellialue oli viihtyisä ja vierestä löytyi kauppa, pikkuputiikkeja ja erittäin hyvä pizzeria. Muutaman kilometrin matka keskustaan hoitui bussilla tai taksilla. Tosin taksin saamisen kanssa oli hieman vaikeuksia, joten jos on aikataulupaineita, kannattaa kyyti tilata etukäteen.

Mutta nyt siihen varsinaiseen suositukseen. Norwegianin suora lento Helsinkiin lähti Korfulta täysin epäinhimillisesti puoli kolmelta yöllä. Huheijaa, kun en pysty valvomaan juuri koskaan edes puolille öin. Niinpä päädyimme hankkimaan viimeiseksi päiväksi tukikohdan Korfun vanhasta kaupungista, ja valitsimme täysin sattumalta aivan ihanan Bella Venezian. Persoonallinen, erinomainen palvelu ja loistava sijainti saivat aikuiset huokailemaan ilosta, ja viimeistään kylpyamme ja nopea netti vakuuttivat myös seurueemme kriittisimmän arvioijan. Aamiaista on kehuttu suuresti, mutta me olimme aamiaisaikaan jo kotona, ja jouduimme tyytymään kotikeittiön ei niin monipuolisiin antimiin. Loma oli enää muisto, joka onneksi säilyy mielessä pitkään.

2020-01-10_10-35-49
2020-01-10_10-20-59

Kävimme kesäreissulla Albaniassa, Pohjois-Kreikassa ja Korfun saarella. Lensimme Ateenan kautta Korfulle, josta matkustimme lautalla Sarandaan. Ajelimme Albanian ja Pohjois-Kreikan vuoristoteiltä rannikolle, josta palasimme takaisin Korfulle. Yövyimme kolme yötä Albaniassa (Gjirokaster 1+Ksamil 2), kolme yötä Kreikassa (Papingo 1+ Kalambaka 2) ja kolme yötä Korfun kaupungissa.

11 comments On Tunnelmallisten kujien Korfu

 • Esko/Tuleva bloggaaja(?)

  Aiemmin Danilian ”Durrel kylään” pääsi vain, jos oli maksanut vähintään viisi vuorokautta minimissään 200e/yö Crecotelin jossain Korfun hotellissa. Meillä tuossa kylässä vierailu on hiukan samantyyppinen kuin New Yorkin vierailumme, jossa sai usein ihastella olevansa kuin siinä ja siinä elokuvassa.

 • duunireissaaja

  Matkablogin kirjoittaminen on antoisaa puuhaa, joten täältä paljon tsemppiä aloittamiseen!

  Durrelin perheen seikkailuja tuli seurailtua jonkin jakson verran, ja kieltämättä sain siitä yhden kimmokkeen matkustaa Korfulle. Saarelle paluu on käynyt mielessä, toivottavasti se toteutuisi vähän nopeammin kuin teillä. Toisaalta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

 • Esko/Tuleva bloggaaja(?)

  Kohta Korfulle viikoksi. Saa nähdä, saisiko aikaan ekan matkablogin ikinä reissusta. Parissa hotellissa yövytään ja Finnairilla lennetään aamuyöstä. 43 vuotta on edellisestä vierailusta, joten on aika katsoa, mitä tuttua ja mitä ”uutta” löytyy. Nyt ei ole mitään nähtävyyspaineita, kun seikkaillaan vuokra-autolla koko viikko. Käydään myös silloisessa Argo hotellissa lentokentän kupeessa fiilistelemässä.

  Jos joku on katsonut mukavaa brittisarjaa Durrelin perhe (The Durrels), niin sen kuvauspaikkakin tulee nähtyä (Danilia village). Crecotel omistaa tämän ”muinaisen” kuvauksia varten tehdyn kylän. 15e maksaa käynti. Sarja jatkunee syksyllä. Jos joku haluaa fiilistellä Korfun tiimoilta, niin suosittelen katsomaan sarjan kolmatta kautta muistaakseni TV1:ltä. Areenassa ei ole tallella edellisiä kausia. Mm. juuri tuo sarja sai meidät miettimään uutta käyntiä Korfulla. Tuo kolmas kausi kuvattiin viime touko-kesäkuussa 2018 saarella. Yksi Bond-elokuvakin on kuvattu kyseisessä kylässä.

 • Upea Korfu. Olimme viime kesänä kaksi yötä ja harmitti todella paljon, etti nähty koko Korfun saarta. Muuten sinulla on tainnut olla jopa samanlaista seuraa kuin minulla….itse lähdin kaupungille kuvaamaan ja mieheni jäi hotellille.

 • Korfulla on tullut käytyä aivan liian kauan aikaa sitten. Silloinkin se oli täynnä biletystarve ja rentoa rantalomailuun. Siinä ei kauheasti saareen tutustuttu.
  Olet kyllä kuvannut sekä sanoin, että erityisesti kuvin niin kauniisti Korfun kaupungin. Ja sieltähän pääsisi niin kätevästi Alabanian puolelle jonka myös haluaisin edes nopeasti nähdä.

  • duunireissaaja

   Yhteys Korfulta Albaniaan on tosiaan helppo. Satamasta lähtee useita vuoroja pitkin päivää. Ja nuo norskin lennot tekevät Korfusta hinnaltaan houkuttelevan, paluulento irtosi kuudella kympillä. Meno oli vähän kalliimpi, mutta se johtui omasta sähläilystä. Saaren tutkiminen jäi meiltä kokonaan väliin, joten voisin hyvin ajatella palaavani.

 • Täydellinen! Korfusta tulee mieleen jotenkin vähän elististinen jet-set ilmapiiri, mutta tämä lienee mennyttä aikaa? Tuonne tahtoo.

  • duunireissaaja

   Ei jäänyt yhtään elitistinen vaikutelma. Toki kaupungissa on liuta merkkiliikkeitä, joten kyllä sieltä sitäkin porukkaan täytyy löytyä. Mutta tavallinen tallaaja tunsi olonsa hyvin kotoisaksi.

 • Korfu oli kyllä helmi. Niin viehättävä kaupunki eikä ollut täynnä turisteja, ei ainakaan kesäkuun alussa kuin olin siellä.

  • duunireissaaja

   Rauhallista oli kesäkuun lopussakin. Parilla pääkadulla vähän enemmän väkeä, mut illalla niilläkään ei ollut ruuhkaa

Leave a reply:

Your email address will not be published.