Villepinte on kauempana Pariisista kuin uskotkaan

Viikko duunireissua taas suoritettuna. Pariisiin asti en päässyt kertaakaan. Joten tässä matkavinkit seuraavalle kohtalotoverille, joka päätyy Pariisin sijaan Villepinten messukeskuksen ympäristöön.

Majoitus & aamupala

Messuhallia lähinnä olevien hotellien ainoa hyvä puoli on niiden sijainti. Me päädyimme siihen kaikkein huonoimpaan, sillä päätin ettei ole väliä onko asiakasarviopisteet 6.5, 6.7 vai 6,9. Ne ovat joka tapauksessa niin huonot, että hinta sai ratkaista. Valintani kohdistui Première Classe Roissy – Villepinte Parc des Expositions* -hotelliin, koska sen sai halvimmalla. Aluksi huoneessani ei ollut pyyhkeitä tai wc-paperia, ja pyysin niitä ensin oman hotellin henkilökunnalta. Ei muuta reagointia kuin kehotus mennä viereisen hotellin respaan. Siellä tiedusteltiin kuinkahan monta pyyhettä rouva mahtaisi tarvita. Sain kaksi, joissa toisessa oli reikä. Ja että paperia saa vain yhden rullan. Ei puhettakaan pahoittelusta. Henkilökunta oli muutenkin koko viikon ajan parhaimmillaankin vain siedettävää.

2020-01-29_06-03-30

Jos päätyy samaan hotelliin kuin me, niin suosittelen syömään aamupalan naapurissa Kyriadin puolella (talot ovat kiinni toisissaan). Mitä siitä että 16 euron aamiaisella appelsiinimehu oli vain noin joka kolmas aamu kylmää, juusto loppui neljäntenä aamuna ja leikkeleet seuraavana. Parempi sekin kuin 5,90€ maksava croissant, kupillinen kahvia ja lasi (ehkä kylmää, ehkä lämmintä) appelsiinimehua.

*Hotellivalintaa tehdessäsi ole tarkkana nimen kanssa, melkein identtisen nimisiä hotelleja on alueella useita. Tarkista aina etäisyys messukeskukseen.

Ravintolatarjonta

Messukeskuksilla on melko yleismaailmallinen tapa avata ravintolat vasta messuja edeltävänä päivänä. Ja mehän olimme siellä jo viikko ennen messuja. Niinpä varasimme mukaamme omat eväät. Kyllä kelpasi herkutella. (Totta puhuakseni nuudelit maistuivat oikein hyviltä.) 14€ hinta ei ole ainut syy, miksi en suosittele ulkokojujen hampurilaista nahkeilla ranskiksilla. Mutta messukahvilan shamppaja oli viikon yllättäjä.

Työpäivän murheet huuhdeltiin messuhallia vastapäätä olevassa brasseriessa, joka oli aukioloaikoja (tarjoilu päättyi klo 19) lukuunottamatta oikein kiva paikka. Naistenhuoneen ovea ei tosin kannata laittaa lukkoon tai joudut avaamaan oven lievää väkivaltaa hyödyntämällä.

Illalla mentiin aina ulos syömään. Hintataso sama kuin Suomessa, ainoana oluena Heineken (vastapäisessä Ibiksessä kylmää, Kyriadin hanassa lämmintä), ja palvelu samaa luokkaa kuin 90-luvun Porissa. Ruoka Kyriadissa hitusen parempaa ja kalliimpaa kuin Ibiksessä. Muita ravintoloita ei lähellä ole avoinna.

Suosittelenkin lämpimästi suuntaamaan 1,5 kilometriä Ikean suuntaan osoitteeseen 65 Avenue de la Plaine de France, sieltä löytyy oikeasti hyvä pizzeria (aikaisemmalta nimeltään Speed Rabbit, nykyistä nimeä emme muista), josta saa kylmää olutta ja erittäin hyvää rose-viiniä kohtuulliseen 10€/pullo hintaan. Oli se punkkukin hyvää.

2020-01-29_06-01-30

Liikkuminen Villepintessä

Lentokentän läheisyys on Villepinten toinen plussa. Taksilla pääsi perille kohtuuhintaan ja nopeasti. Alueella pääsee näppärästi kulkemaan myös bussilla 350. Sillä pääsee lentokentän lisäksi vaikkapa O’Parinorin kauppakeskukseen ja kuulemma ihan keskustaankin asti (matka-aika noin tunti). Kätevää erityisesti junalakon aikaan (RER-yhteys olisi ollut ilman lakkoa ihan jees). Naapuriosaston rakentajilta voi myös lainata fillaria, jolla suhauttaa hetkessä koko viikon kohokohteeseen eli Ikeaan.

2020-01-29_06-00-56
2020-01-29_06-00-12
2020-01-29_06-00-32

Ja lopuksi pieni vinkki niille, jotka harkitsevat Villepinteen menoa jonkin muun kuin messujen vuoksi: ÄLÄ MENE!

Leave a reply:

Your email address will not be published.