Joulumarkkinat – konkareiden kokemuksia Zürichistä

Viime vuonna haluttiin vaihteeksi mennä joulumarkkinoille muualle kuin Saksaan, ja satuttiin löytämään edulliset lennot Zürichiin. Mä en ollut aiemmin edes käynyt Sveitsissä, joten senkin puolesta valinta oli helppo. Kaupungissa järjestetään neljät joulumarkkinat: Christkindlimarkt päärautatieaseman katetussa salissa, Niededorfin markkinat vanhan kaupungin tunnelmallisilla kujilla, suuri Wienachtsdorf Opera Housen edessä sekä Werdmühleplatzin Laulavan joulukuusen ympärille rakentuneet markkinat.

2020-01-29_05-43-26
2020-01-29_05-46-03
2020-01-29_05-51-32
2020-01-29_05-50-27

Erityistä. Zürichin joulumarkkinat ovat erilaiset kuin yhdetkään Saksassa käymämme, ja pitkän pohdinnan jälkeen totesimme sen johtuneen tietynlaisesta tyylikkyydestä. Sellaisesta jota on vaikea selittää, mutta jota vain on. Koko kaupunki on koristeluiltaan hienoin mitä olemme nähneet. Joulumarkkinoilla tyylikkyys näkyy niin kojujen viimeistelyssä kuin tarjonnassakin. Erityisesti salamin ja juuston ystävien paratiisi. Markkinoiden erikoisuus Werdmühleplatzin Laulava joulukuusi, eli joulukuusen muotoon rakennettu lava, jossa esitetään päivittäin joulukonsertteja, on hieno ja mieliinpainuva kokemus. Päärautatieaseman markkinat ovat kokonaisuudessaan katetussa salissa, ja kohokohtana siellä on yli 7000 Swarowskin kristallilla koristeltu joulukuusi. Erityisesti kiitosta Kynttiläpajasta, jossa olisi päässyt itse tekemään kynttilöitä.

2020-01-29_05-52-11
2020-01-29_05-46-43

Satunnaisia huomioita. Vanhan kaupungin kujilla harjoitettiin yllättävän paljon maailman vanhinta ammattia. Kaupat eivät ole avoinna jokaisena adventtisunnuntaina. Kaupungin karttoihin oli merkitty kummallisia asioita: kuten kaikki merkkikelloliikkeet. Käsintehty suklaa on ihan parasta. Juustofonduen mukana tulevaa ”lusikkaa” kannattaa käyttää fonduepadan alla olevan tulen sammuttamiseen eikä syömisen apuna. Lentokentälle pääsee myös raitiovaunulla, jos ei halua käyttää suoraa junayhteyttä.

Kenelle suositellaan: hyvän ruuan (ja kalliiden kellojen) ystäville, suklaan rakastajille sekä tyylikkyyden arvostajille.

2020-01-29_05-56-01
2020-01-29_05-53-50

Ravintolasuosituksia:

Brasserie Lipp, Uraniastrasse 9 Ranskalainen €€€€. Tripadviorissakin kehuttu, ei turhaan. Yläkerrassa olisi ollut hieno panoramabaari Jules Verne, jonne ei jaksettu jonottaa.

Casa Mia, Werdmuehleplatz 3, Zürich 8001. Italialainen €€-€€€. Ei kovin hyvät pisteet Tripadvisorissa, mutta me söimme yhden elämämme parhaimmista pasta-annoksista. Sijainti aivan Laulavan joulukuusen vieressä.

Lue lisää: Christmas Markets in Zürich

Kokemuksiamme Keski-Euroopan joulumarkkinoilta

SVEITSI

SAKSA

TANSKA

TSEKKI

3 comments On Joulumarkkinat – konkareiden kokemuksia Zürichistä

  • Kuulostaa ja näyttää niin kivalle, en malta odottaa että päästään ystävän kans fiilistelemään Zürichin joulumeininkejä. Tosi hyviä vinkkejä!

  • MAA-GIS-TA! Siis miksi joulumarkkinat on Keski- Euroopassa niin älyttömän hienoja… ? Massiivinen tapahtuma, paljon näkemistä, kokemista, syömistä, jne. Hienoa, että vaihdoit Saksan Sveitsiin, tyylikkäältä tosiaan vaikuttaa (kuvien perusteella) 🙂 <3

    • duunireissaaja

      Onneksi täällä Helsingissäkin on pikku hiljaa päästy lähemmäs tuota Keski-Euroopan tunnelmaa. Ja onhan Porvoo todella kaunis myös joulun aikaan. Tänä vuonna mennään Saksan Nürnbergiin, jonka markkinat ovat yhdet tunnetuimmista.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer