Rennon meiningin Riva del Garda

Olin kuullut ja lukenut niin paljon kehuja ja nähnyt kauniita kuvia Gardajärveltä, että se oli ilmiselvä kohde yhdeksi roadtripin pidemmäksi oleskelupätkäksi. Mietin pitkään mikä alueen lukuisista vaihtoehdoista sopisi meille parhaiten, ja päädyttiin lopulta Riva del Gardaan. Siellä sanottiin olevan hieman rauhallisempaa ja maisemien olevan komeammat kuin eteläpuolen kaupungeissa. Maisemien osalta pystyn vahvistamaan väitteen, eikä rauhallisuudenkaan osalta ollut valittamista. Ihmisiä oli sopivasti, syömään pääsi helposti ja rannoilla oli tilaa. Ei ollut mitään monesta rantakohteesta tuttua sisäänheittomeininkiä tai rihkamatyrkytystä. Ostosmahdollisuudet olivat tosin sitten muiltakin osin aika suppeat. Uimiseen oli hyvät mahdollisuudet, ja kaupungin kävelykeskusta viehättävä.

2020-01-04_11-39-00
2020-01-04_11-41-43
2020-01-04_11-39-50
2020-01-04_11-42-40

Saavuttiin Rivaan keskellä päivää, enkä ollut tajunnut että Italiassa hotellissakin on siesta, eikä kirjautuminen onnistuisi vielä vähään aikaan. Siestan päättymistä odotellessamme lähdettiin kiipeämään maisemareittiä ylös, eikä tarvinnut enää toivoa että olispa lämmintä. Reissun pari ekaa päivää Saksan ja Itävallan puolella kun olivat olleet vähän turhan kotimaisia ilmoiltaan. Ja ne maisemat, niitä kyllä kelpasi katsella!

2020-01-04_11-37-06

Tekemistä Riva del Gardassa

Rivassa ja lähialueilla olisi ollut paljon mielenkiintoista tekemistä pidemmäksikin aikaa, mutta me päätettiin keskittyä lähinnä rentoutumiseen. Järven vesi oli sopivan raikasta, ja uimaan pääsi useasta paikasta. Rannat ovat pikkukivirantoja, joten uimatossut kannattaa pakata matkaan. Kaupungin ravintoloista saatiin hyvää, tai jopa erinomaista ruokaa, eikä hotellin hieman syrjäinen sijainti haitannut. Taksi keskustasta maksoi 8€, kävellen matkaa tuli ehkä noin 2-3 km reittivalinnasta riippuen. Rannan kävelytie oli mukavin vaihtoehto.

2020-01-04_11-40-55

Yhtenä päivänä vuokrattiin polkuvene, ja tunnin polkeminen melkoisessa aallokossa kävi ihan urheilusta. Vinkki: aamupäivisin olisi ollut tyyntä, tuuli kääntyi vasta iltapäivästä. Polkuveneitä vuokrattiin useammassa paikassa, me hankittiin omamme vähän vanhankaupungin ulkopuolelta ensimmäisen uimaranta-alueen läheltä. Uimapaikkoja oli useita, ja niiden välistä oli varattu tilaa vesiurheiluille. Purjelautailijoita, suppailijoita ja pikkujollia näkyikin järvellä tosi paljon. Pyöräily näytti olevan myös erittäin suosittua alueella, ja meidänkin hotellilla oli erilliset pyörävarastot varattu asukkaiden käyttöön.

2020-01-04_11-43-23

Majoitusvinkki Rivaan

Residence Marina sijaitsee ihan keskustan vieressä olevalla Monte Brionen kukkulalla. Majoituksen valinta oli helppoa, sillä reissubudjetti ja uima-allastoive sanelivat sen, ettei valinnanvaraa juuri ollut. Residence Marina ei ollut mikään luksusvaihtoehto, mutta vastasi hintaansa. Huoneiston sisätilat olivat melkolailla kulahtaneet, mutta ihan siistit. Allasalue oli oikein kiva, ja viihdyttiin siellä hyvin. Meillä oli ullakkohuoneisto, ja mikä tärkeintä, tyttärellä oma huone. Parveke oli pieni, mutta siitä pääsi myös katolle, ja siitä tulikin tyttären lempipaikka. Pihassa oli hyvin parkkitilaa, ja henkilökunta avuliasta. Liinavaatteet kuuluivat hintaan, mutta pyyhkeistä piti maksaa erikseen. Suurena miinuksena huoneistomme toimimaton ilmastointi, jota ei saatu kolmen päivän oleskelun aikana korjattua. Viimeiseksi yöksi olisimme saaneet vaihtaa huonetta, mutta ei viitsitty siinä alkaa enää säätämään tavaroiden kanssa. Saatiin sen sijaan pientä alennusta hinnasta.

2020-01-04_11-37-54
2020-01-04_11-44-16

En yhtään ihmettele miksi Gardajärvi on niin suosittu matkakohde. Alueella on todella paljon monipuolista tekemistä ja näkemistä, ja vaikka sitä suositellaan erityisesti aktiivilomakohteena, niin onnistuu järvellä hyvin myös pelkkä rentoutuminen. Riva del Gardan lisäksi me kävimme järviristeilyllä läheisessä Malcesinen kylässä, huvittelemessa Gardalandin huvipuistossa ja viimeiseksi päiväksi vaihdoimme vielä majapaikkaa järven eteläpuolella sijaitsevalle viinitilalle. Näistä lisää seuraavissa postauksissa.

2 comments On Rennon meiningin Riva del Garda

  • Olimme jokunen vuosi sitten etelämpänä Torri del Benacossa ”länsirannalla”, ja kävimme ohikulkuretkellä tuolla Rivassa. Siellä keskustassa, aika lähellä rantaa, oli silloin aivan mieletön kenkäkauppa, josta ostin kolmet huippusiistit sandaalit. (jotka ovat edelleen käytössä, huippulaadukkaita ovat myös. Made in Italy)

    Pyöräilijöitä (just sellaisia piukeita jättiläismäisin reisilihaksin varustettuja) tuolla riittää 🙂

    • duunireissaaja

      Mä olen tosi huono shoppailija niin kotimaassa kuin ulkomaillakin, joten helposti jää huomaamatta isommatkin liikkeet. Rivassa oltiin lisäksi useimmiten liikkeellä syömismielellä, joten mun silmiin osui vain ruokapaikkoja. Niin kuin aina 🙂

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer